2010. június 4., péntek

Elmaradás

Talán még nem hűlt ki a lassan négy héttel ezelőtti pacsmagi tartózkodás szórványosan bemutatott képanyagának emléke, de önmagam felé kell elsősorban rendeznem ezt a tartozást. Még az is lehet, hogy a napsütésről mesélő képek egyfajta üzenetként tényleg meghozzák a meteorológusok által megjósolt, holnaptól javuló időt. Igazán nem magam miatt érdekel, nekem semmi bajom a zegernye idővel. Van azonban az országban jó néhány hely, ahol elég tragikus helyzetet teremtett. Emiatt van már elég a vízből. Hozzon ez a pár kép reményt és derűt a holnapokra, azoknak, akiknek igazán szükségük van rá!

Koppány-dűlő - Pacsmag, 2010 A dűlő vége a Koppány-híd előtt
Az ég felé - Pacsmag, 2010Fehér csillag (csillaghúr) - Pacsmag, 2010
Égbe nyúló nádszálak/Megbúvó csillaghúrSárga olaj - Pacsmag, 2010Fasor - Pacsmag, 2010
Olajsima fény a búcsúpohár whisky-n/HármanGabonaselyem - Pacsmag, 2010
Selyemfények a friss gabonán
--------------
Esti fények Regöly felé a felső háztól
Esti fényben - Pacsmag, 2010

A képek Iró Zotyó 50D-jével és EF 1,8/85 objektívjével, Riker EF-S 10-22, valamint az én EF 70-210 zoomommal készültek. (2010. május 7-9.)

12 megjegyzés:

 1. nagyszerű válogatás, csak a miértje ne lenne ilyen keserű--de reméljük tényleg jön végre az enyhülés szegény bajbajutottakra ...
  a fehér csillag nálam ötcsillagos...

  VálaszTörlés
 2. Mind nagyon szép, de a búzatáblás a szívem csücske. Süldőlány koromban sokat sétáltam a kutyámmal, esti súrló fények között a kertekben. Akkor szerettem bele a zsendülő és érő búzamezők fényébe és mozgásába.

  VálaszTörlés
 3. Gondoltam is jazza, hogy Neked az lesz a favorit. Libuc, a Gladiátor legszebb képsora a kezdő, ahogy a kéz finoman végig simít a kalászokon...
  Köszönöm a véleményeteket.

  VálaszTörlés
 4. Nekem is a Gladiátor jutott eszembe.:) Minden évben rabul ejt a búzatáblák szépsége. Az a kis templom, mint egy kis ékszer. Gyönyörű. A felhőket már nem ragozom, úgyis már védjegyeddé váltak. Olyan vagy, mint egy hegy. Vonzod őket.

  VálaszTörlés
 5. mindegyik nagyon szép és hangulatos. az égbe nyúló nádszárak és a whsiskys tetszenek a legjobban. talán, mert a színfoltok kiemelkednek a fekete-fehérek közül.

  VálaszTörlés
 6. Gratulálok János, nagyon tetszenek ezek a képeid :o) különösen az égbe nyúló nádszálak :o) és a selyemfények :o)

  Kristina

  VálaszTörlés
 7. Selyemfények nekem, de többi is kiváló!
  Gratulálok: Laci

  VálaszTörlés
 8. Köszi Sebi! Nem volt egy kis nosztalgiád? :) Tudod, a V. Józsi féle felhőgenerátor. Ami úgy működik, hohy akkor helyezem a tájképben az égre a hangsúlyt, ha jó sok a felhő :)

  Köszönöm Béla!

  Ha elég a whisky ORsi, a világ is szebb szürkén :)

  Köszönöm Kristina, érdekes párosítás, de érthető :)

  Köszönöm Laci, nekem is gabonatáblás a kedvenc képem ebből a sorból.

  VálaszTörlés
 9. Stílszerűen kicsit elmaradva írok ide megjegyzést, bár már jártam itt korábban is, de akkor csak a képeket csodáltam meg. A selyemfényes-gabonás nálam is nagy kedvenc.
  Az utolsó képnél oda tudom képzelni magamat a kisház melletti kiülőhöz, amint a templomos-nádas-naplementés látványban gyönyörködök.

  VálaszTörlés
 10. Hát Zsolt, nem nagyon mozdultam el onnan. Túl jó az energiája :)

  VálaszTörlés
 11. Csodás képek! A Selyemfények a friss gabonán nálam abszolut kedvenc! Finom a kis fehér csillag is.

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails