2011. június 27., hétfő

Szent Iván éjén

Szent Iván alkonyán - Kisoroszi, 2011. június 24.
Abszolút werk - Kisoroszi, 2011. június 24.Szent Iván éj, újra a szabadban, Kisorosziban, a Sziget északi csúcsán. A felső kép este 9 óra körül készült. A Nap már a horizont alatt, és egyszer csak a vár felett megjelent ez a röpke ideig tartó fény-színjelenség. Mire a Götucat előkerült, hogy lekaphassam a tájban guggoló Héddét, már el is illant. Csak a “delejezett kék” (a la D-Vektor) maradt, ami lassan az éjbe fordult.
Varázslatos volt. Az alkony, s a reggel is. A  welcome pálinkázás, a közös sütögetés, iszogatás, tűzugrás, majd az éjjeli egyedül- és ébrenlét is. Cesar Franck volt a társam, összes orgonaművével egyetemben. Nagygyörgy Sándor járt a fejemben, miközben az eget, a csillagokat és az éji fényekben nyugvó Duna-kanyar alsó kapuját nézegettem. Hideg volt, de volt mi elvonja róla a figyelmemet. A reggel hamar eljött, s mint mindig, most is újra elámultam az új nap ébredésének csodáján. Az első tájrészletek varázsütésre történő megjelenése, majd fokozatos kitárulkozása minden alkalommal más látvány, de ugyanaz az érzés…
Felhők mögül - Kisoroszi, 2011. június 25.

5 megjegyzés:

  1. Ezek ismét gyönyörűek lettek!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Szép volt, és nagyon jó! Bocs az éjszakai pár órás magányodért, kicsit megrogytam. A reggelt (és az ébresztést...) nem lehet feledni. :)

    Azt kell mondanom, hogy az Égiek velünk voltak. Mindenféle tekintetben... (Időjárás, kiskocsi, fények, stb. Elképesztő, hogy összejött minden!)

    VálaszTörlés
  3. Milyen jó, hogy vannak, akik képesek úgy látni, hogy általuk mások is meglássák a körülöttünk folyamatosan jelenlévő szépséget!
    És ehhez megvan a megfelelő szakmai tudásuk is! :) /Ebben most volt egy kis célzás is!/

    VálaszTörlés
  4. Igen, vannak szinte-szinte tökéletes napok is az ember életében! De talán csak azért, hogy tudjuk milyen tökéletlenek vagyunk mi magunk!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm! Ildinyónak a szép szavakat, Ferinek az élményt. Katinak a méltatást és a figyelmeztetést, (hamarosan jelentkezem :) Szilárdnak pedig az értekezést, még ha most nem is érzem talán ideillőnek, mert miért lennénk a tökéletes napokban tökéletlenek, ha meg tudjuk élni tökéletesnek...

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails