2011. július 11., hétfő

Szigetközi napló

Történt egy érdekes fordulat, és a hétvégére tervezett erdélyi túra  helyett a Szigetközben kötöttünk ki. Csütörtök este Mosonmagyaróváron töltöttünk egy whisky-telt éjszakát, ami után kicsit nehézkesen indult a hajnal, meg is elégedtünk egy könnyed sétával az ébredő városban.
Malom-ági Lajta-tükör - július 8.A nehézkességhez az első benyomások is hozzájárultak, de “betévedve” a Malom-ági Lajta-partra igazi kis fotóparadicsomban találtuk magunkat. Érdekes volt a számomra, hogy bár nálam volt a “komolyabb” készség, valahogy az egész intim hangulathoz elegendőnek éreztem a Götucat diszkrécióját. Ezzel a hangulattal tértünk vissza az utcákra, és igen kellemes emlékeket hátrahagyva vettünk irányt tényleges állomáshelyünkre.
A reggel teljes képanyaga ide kattintva tekinthető meg.

A napközbeni meleg elégedett sörözéssel, táplálkozással telt, valamint a szépfények órái helyének megtalálásával telt. Viszonylag közel a dunaszigeti szállásunktól találtunk is az Öreg-Dunához utat, és kilövést, Cikola-szigettel átellenben.
Götucat irígykedik - július 8.
Igazán szép estében és reggelben volt részünk, pedig annyira nem is volt látványos a Nap éjszakai útját megelőző és befejező szertartása. A hely nyugalma, a finom esti fények, a madárdal csendje kárpótolt az égi fényjáték elmaradásáért.
Képek itt!

Kutya meleg nap lett. Árnyékból  lehetett lövöldözni csak a Szelle Lovasudvar lakóira. Egyébként igen kellemes vendéglátó intézmény, pihenésre, lovaglásra és vízitúrázásra kiváló, s mindez egy helyben, szép fekvéssel.
Tangónak mehetnékje van - július 9.
Meleg ellen kilátogattunk vízközelbe. Kis, védett szakaszt találtunk a Mosoni-Dunán, kicsit szocialista korszak idézéssel, egyszerű tájazási lehetőséggel.

Népfürdő - július 9.

A táj egyszerűsége - július 9.

Délutáni kávészünetünk után kihasználtuk a panzió kenukölcsönzési lehetőségét, és búcsúként egy koraesti evezéssel ajándékoztuk meg magunkat. Varázslatos élmény volt. 1980-ban eveztem végig a Mosoni-Dunát, azóta egyszer, 1986-ban voltam Cikola-szigeten a Nimródosokkal. Nosztalgiával vegyes érzelmekkel eveztünk a lehető legcsendesebben a nyugalmától méltóságos erdők között kanyargó szelíd vízen.
Mosoni fények - július 9.
Vissza akarunk menni…
Kenuval a Mosoni-Dunán, klikk ide!

6 megjegyzés:

  1. irigylésre méltó hétvégetek volt...köszönet a nagyszerű képi aláfestésért,így egy kicsit hozzám is közelebb került az általam ezidáig még nem látott mosoni mese...

    VálaszTörlés
  2. Pesövé Ofszi kivette a számból a pontosabban a kezemből a billentyűt.:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :) Nem kamu, canoe :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyszerű kirándulás lehetett.
    Nagyon sok jó kép készült. A reggeli képek közül elkezdtem kiírni, hogy melyik tetszik, de mikorra végeztem vele, majdnem az összes szám ott virított a lapomon :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails