2010. július 9., péntek

Döntők előtt világító tejszínhabokról és egyebekről

Régen írtam, de egy kicsit lefoglalt ez-az, főleg a hétköznapjaimat, hétvégén meg nem igazán szeretek gép elé ülni, eleget teszem a többi napon. Kicsit azért fotózgattam is, így lesz mivel illusztrálnom rövid bejegyzésemet.
Lassan egy hete, hogy a hollandok igazi örömmel leptek meg, és hazaküldték a meglehetősen öntelt szambacsapatot, amely leginkább bájgúnárjuk nevének felelt meg. Le is ugortam nagy vígságomban a meccs után egy körre a Fő térre. Buli készült, megnézni mi lesz az, hát nem fogott meg, hogy kivárjam, inkább a Polgár felé vettem az utat, és végre alakkal fényképezhettem azt az utca részletet, amire már régóta fájt a fogam.Sétáló árnyak - Óbuda, 2010. július 2. Nem tudtam az esti meccsen kinek szurkolni. Az uruk, meg a ghánaiak is szimpatikusak voltak. Ám, mielőtt belemélyedhettem volna a meccsbe, Fagyöngy hívott, hogy látom-e a “világító tejszínhabokat”. Bizony nem láttam őket, pedig elég jó a periferiális látásom, bele is esett ebbe a szögbe az erkély előtti látvány. Viszont tényleg gyönyörű volt, így átmenetileg a fotósszenvedély vett rajtam erőt.
Égi hab - Óbuda, 2010. július 2. Izzások - Óbuda, 2010. július 2.
Sajnáltam a ghánaiakat, ugyanakkor örültem Forlánéknak. Az egyetlen szimpatikus dél-amerikai csapat volt, Forlán pedig a magasan a leszimpibb fickó számomra az egész VB-n (talán még a spanyol Piquét). Szeretném, ha megnyernék a bronzot, megérdemelnék, miként a németek is, főleg az argentinok elpáholásáért. Jó volt látni a színészkedő kisembert tényleg összemenni.
Szóval a szombat focilázban telt, bár az estinek már nem igazán volt tétje, lefutottnak tűnt előre, az is lett.
Vasárnap lébec volt, meg Csillagközizés, de végre délután tudtam időpontot egyeztetni a tízhuszonkettő tulajával, így át is zötyögtem Zuglóba. Az odaútból, meg egy ki ligeti sétából lett is néhány kép.
Egyenesek és görbék - Zusló, 2010. július 4. Fényformák - Városliget, 2010. július 4.
Hazafelé meg olyan szépek kezdtek lenni a fények, hogy eggyel előbb le is szálltam. Előbb egy lámpa mutatta meg két arcát, utóbb a hídon gyönyörködtem a Nagy Falu és a Folyó harmóniájában.
Egyedül 1 - Angyalföld, 2010. július 4. Egyedül 2 - Angyalföld, 2010. július 4.
Városszelet - Budapest, 2010. július 4.Kedden elsirattam az urukat, de a hollandok nem véletlenül adták az útlevelet oda a braziloknak. Nehezen aludtam el, aztán éjfél felé kinéztem az erkélyre, és bizony összeraktam az állványt. Ezért szeretem a a nagy városokat. Fényeik izgalmasan festik meg az alacsonyan úszó felhőket. 
Felhőfények - Óbuda,2010. július 6.
Másnap aztán a spanyolok végre igazi ellenféllel kerültek szembe és meg is mutattak valamit abból, amit eddig gondosan pihentettek. A VB előtt spanyol-holland döntőt jósoltam. Bár másban is így tudnék. Megint azt mondom, győzzön a jobb! A régi holland focit nagyon szerettem, bár ez a csapat már messze nem az, végre vihetnének már aranyat a két ezüst mellé, a spanyolok meg tényleg nagyon jók, annak meg kell mutatkozni vasárnap. Ha nem, nem érdemlik meg az első aranyukat. Európai magyarként illene holnap a németeknek szurkolnom, és félek, fognak is győzni… nagyon fogom sajnálni az uruguayiakat.
Aki szereti a focit, jó szurkolást, nyerjenek azok a csapatok, akiket szeret! Aki meg nem, az töltse kedvére örömben a hétvégét!
Jövő héten nem nagyon leszek gép közelben, talán csak a bejegyzéseket fogom tudni átfutni. Bár szabira zavartak, nem pihenéssel, munkával telik az idő, csak nem a megszokott helyen.

11 megjegyzés:

  1. tartalmas hétvége volt,izgalmas fotókkal...
    a sétáló árnyak,és az egyenesek és görbék--teljesen levett a lábamról...
    izgalmas meccseket hétvégére(én arra számítok)...
    aztán meg jusson a szabi alatt pihenés is!...

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű felhők! Imádom a felhőket! :))

    VálaszTörlés
  3. Laci kedvencei a felhők. :) A virággal nagyon feldobtad a témát. Izgalmas kép. A másik "gaz" is tetszik, olyan, mintha sárgát pipálna. És végezetül az utolsó, mely olyan sejtelmes. Egy jó pohár testes vörösbor jutott róla eszembe. Bársonyosan simogat.

    VálaszTörlés
  4. Jó hét volt szép fotokkal, nekem is a sétálos a kedvencem!
    Laci

    VálaszTörlés
  5. Gondoltam, hogy ennyiből mindenki talál olyat, ami tetszik neki. Köszönöm a véleményeket és a kívánságot, jazza! Sebi, egy olyan vereset már elkölthetnénk együtt, rég láttalak, (Laci, ne értsd félre!!!), hiányzol :)

    VálaszTörlés
  6. mindegyiknek megvan a maga varázsa. így együtt pedig különleges hangulatot teremtenek. a tejszínhabos felhök már a név miatt is tetszenek.

    az utolsóról pedig kosztolányi hajnali részegsége jutott eszembe: "nem tudom, mi törte´nt vélem akkor, úgy rémlett egy száryn suhant felettem...."

    VálaszTörlés
  7. KÖSZÖNÖM ORSI! KOSZTOLÁNYIT KÜLÖN IS :)

    VálaszTörlés
  8. Az első fotó káprázatos! :)
    Az összes sipkámat megemelem, ahogy lelőtted az árnyakat!
    Az utolsó igen különleges érzéseket ébresztett bennem, talán a felhők miatt.

    Jah, előbb kaptam ezt a mélt:

    Köszönjük a nevezést!

    Blog neve: Nagylátószög
    Blog webcíme: http://vajdus.blogspot.com
    Kategória: Komplex blogok

    Azt hitted nem nevezlek?
    Rosszul hitted! :D
    (még zsűrinek is "bekéreckedtem"... majd kétszer szavazok rád titokban)
    Hajrá! :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Rainy! Tudtam, hogy Rád (is) számíthatok. A véleményeket is!!!

    VálaszTörlés
  10. Valószerűtlenül szépek voltak ezek a rózsaszín tejszinhabok aznap az égen ! Igaz, én pont a másik oldalukról láttam őket, de innen is nagyon szépek. :)
    A muskátlival való társításuk pedig kifejezetten egyedi...
    Az utolsó kép misztikus fényei különlegesek, olyan amit nem nagyon lehet elfelejteni...

    VálaszTörlés
  11. Gyöngyi, Neked köszönhetem :) Köszönöm a véleményedet is.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails