2010. július 21., szerda

Égi vándorok

Szeretek az égre nézni. Érezni az arányainkat. Tudni, hol a helyem az Univerzumban…Kavargó arányok - Óbuda, 2010. július 13.Félnövőben - Óbuda, 2010. július 18. Nem kicsinek érzem magam, hanem a Nagy Egész egy kis részének.

9 megjegyzés:

 1. Én bizony kicsinek érzem magam. Szeretem nézni a felhőket, az amorf formájukban látni valami érdekeset. Viszont van amikor félelmetesnek érzem. Éjjel ha van felhő az égen, és mellette látszanak a csillagok, a távolságok, a nagyságok, kicsiségek sokkal jobban kirajzolódnak.

  VálaszTörlés
 2. De szépek! :) Igen, én is kicsinek érzem magam, ha belegondolok hogy mekkora is a világegyetem... De egyúttal, még a napi gondok is eltörpülnek, ha ebbe a "nagy dologba" beleképzelem azt, hogy mekkorák is vagyunk mi ebben. :)
  Az első fotóról egyébként valamiért egyből egy dal ugrott be. Bár elég melankólikus zene, de én nagyon szeretem: Zorántól a Kell ott fenn egy ország c. szám.

  VálaszTörlés
 3. Monumentális képek, főleg az első tetszik.

  VálaszTörlés
 4. Nekem, -nagy égnézőnek-, igazán csodás, lenyűgöző képek. Én úgy gondolom, ahogy Te is írod: mindennek része vagyok, s mindez a részem. Megkerestem, erről az érzetről mit is ír József Attila:
  "Fák közt,
  virág közt
  ülök egy padon.
  Kotyogok, mint elhagyott csolnak,
  sok lágy levegő locsolgat -
  a szabadság nagy csendjét hallgatom.
  S valami furcsa módon
  nyitott szemmel érzem,
  hogy testként folytatódom
  a külső világban -
  nem a fűben, a fákban,
  hanem az egészben."

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm mindenkinek!
  Feri, ezt én is szeretem az éjszakai égboltban.
  Ildinyó, örülök, hogy erre vetődtél. Zsolt, gondoltam ;) Kati, köszönöm a szép sorokat!

  VálaszTörlés
 6. Mindkettő kedvenc :)
  A tágasság a végtelen látványa felszabadító érzés... !

  VálaszTörlés
 7. Ezért szeretek alá állni :) Köszönöm!

  VálaszTörlés
 8. Hát pedig nagyon picik vagyunk. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy tisztelni kell a természetet. Mert ha egyszer megharagszik, jaj nekünk!

  VálaszTörlés
 9. Hú igen! Szép gondolat! Hol is a helyünk?
  Sokszor eszembe jut, hogyan is állunk a természettel, mikor politikusok bölcselkedőn nyilatkozgatnak arról, hogy tönkretettük a Földet.Nos NEM tettük tönkre a Földet, mi emberek nem tudjuk tönkretenni a Földet, bármennyire is igyekszünk. Saját magunkat és élhető környezetünket, amit a Föld eddig nyújtott, azt tettük tönkre. A Föld majd egyszer megrázza magát és kész. Volt-nincs eddigi élet. Majd lesz új vendég rajta.

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails