2010. augusztus 9., hétfő

Egy hónap hordaléka…

…avagy, a közigazgatástól Angyalföldön és a Faházon keresztül az Óbudai Nyárig.

(A címet Szekulity Péter Napok hordaléka c. remek könyvéről loptam el.)
Jobb lett volna nyaralni, Pacsmagon punnyadva, sört szürcsölgetni, de a nyár zöme eddig a munkáról szólt, és ahogy elnézem, fog is. Ma kaptam egy kis szabadnapot, így átnéztem az előző napok, hetek termését és ezekkel töröm meg a hallgatást egy kis időre.

Lili, kedves  és tehetséges barátom elég okos volt ahhoz, hogy felismerje, a fotózásból nem lehet megélni, így biztos kenyérkereset után nézve arra adta a fejét, hogy diplomát szerezzen a közigazgatás – ki tudja már melyik –ágazatában. Mivel ehhez is megvan a tehetsége, több, mint egy hónapja, hogy meginvitált a diplomaosztójára. Én meg géppel mentem, ha már mentem, és bár igen érdekes élményben volt részem, valahogy sajnáltam, hogy az életemből kimaradt a fejfödő csoportos felfelé dobálása…
 Üdvözlet - Budapest, 2010. július 9. Diplomaöröm - Budapest,július 9.
Jó lenne már valami fotós díjkiosztóján is megjelenni…

Utána Gyuri barátomhoz vettem az utam, új zenékkel és házi pálinkával invitált, egyiknek sem akartam ellenállni. Egy régi angyalföldi bérházban lakik. 42 éve ismerem őt és a házat is. Belső udvarában szinte megállt az idő. Amikor kimentem a gangra egy bagó erejéig nagyon megütött a két szint közötti különbség mértéke. Egy egész más világba csöppentem. A helyem is megtaláltam. A kettő között. Megint az álmok és a realitás. Kicsit feledtem a zenét és örültem, miközben a gépért mentem, hogy még nem húztunk bele annyira az üvegbe.
 Gang - Angyalföld, 2010. július 9. Nagyvárosi ugar - Angyalföld, 2010. július 9.
Egyél kint! - Angyalföld, 2010. július 9. Torz tükör - Angyalföld, 2010. július 9.Graffity - Angyalföld, 2010. július 9. 
  Inniváció - Angyalföld, 2010. július 9.Tűzfal - Angyalföld, 2010. július 9.
Sorsok - Angyalföld, 2010. július 9.A képeket ma dolgoztam ki, ugyanazokkal a vegyes – az elszakadni vágyást, és a szülő- és nevelő kerülethez való kötődést jelentő – érzelmekkel, mint amiket egy hónapja a fotózáskor éreztem.

A vegyes kicsit sűrűre sikerült, fel akartuk hígítani egy kis serrel, így átvillamosoztunk honom elhíresült intézményébe, a Faházba, aminek hátsó kertje mindig megajándékoz valami képi lehetőséggel. 
Szint és szín - Óbuda, 2010. július 9.  Talajszint - Óbuda, 2010. július 9. Fényűr - Óbuda, 2010. július 9.
Az alsó szintről el kell rugaszkodni! Majd’ két hétig ki sem láttam a Dreamweaverből, két előző bejegyzésem pár képe származik abból az időből. Az időutazás másfelé vette az irányt. Péntek délután volt az is. Már lilában és rózsaszínben láttam mindent. Deszaturálni igyekeztem a Polgárba. A Főtéren meg nagy készülődés és gyülekezés volt. Ja, persze, Óbudai Nyár! Minden hétvégére vigalom. Mi lesz, nézzük csak? Hopp, Ghymes. Még úgysem láttam őket élőben, gyorsan haza a gépért…
Ghymes - Óbuda, 2010. július 23. Ghymes - Óbuda, 2010. július 23.
 Ghymes - Óbuda, 2010. július 23. Ghymes - Óbuda, 2010. július 23.
 Ghymes közönség - Óbuda, 2010. július 23. Ghymes közönség - Óbuda, 2010. július 23.
 Ghymes - Óbuda, 2010. július 23. Ghymes - Óbuda, 2010. július 23. Ghymes - Óbuda, 2010. július 9.
Igazán felüdítő volt. Voltak részek, amikor eszem ágában sem volt fotózni, hanem együtt lüktettem a zenével. Szerencsére a Polgár is közel, szomjazni sem szomjaztam, a koncert végén meg igazán szép látvánnyal köszöntött az este.
Fénysarkok - Óbuda, 2010. július 9.Még van egy kis dolgom, de már jönnék rendszeresen, hiányzik a blogozás…

11 megjegyzés:

  1. Tetszenek ezek a hangulatképek! Azért jusson időd egy kis nyaralásra, mindjárt vége a szezonnak!! ;)

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikus fotók, nagyszerű életképek!!!! Azért tényleg jusson idő egy kis pihenésre is... :)
    Eszembe jutott még, hogy én is mennyire szeretek együtt lüktetni a zenével, ez különösen jól megy, ha még énekelni is tudom... :)

    VálaszTörlés
  3. Sok jó fotó. A kiemeltekkel egyetértek. "Kérdésem volna" - mivel nem vagyok fotós - :Az angyalföldiek föl vannak turbózva? /A színekre gondolok./ Mert tetszenek a színek. A "2_szint8"-as ff kép: nagyon jó kompozíció, remek ritmusokkal! A végén meg persze pluszpoén.:)

    VálaszTörlés
  4. igazán érdemes volt betérned Gyuri barátodhoz--már csak az ott született képek miatt is...
    a fénysarkok című fotó-pedig abszolút levett a lábamról...

    VálaszTörlés
  5. Tudjátok Padparadsa és Ildinyó, hol tudja kipihenni magát az ember... Igen Libuc, egy kivételével alaposan :) Engem is meglepett Jazza a hirtelen támadt ihlet. Engem is látvány...
    Köszönöm a véleményeket!

    VálaszTörlés
  6. Az angyalföldi képek bazi jók lettek. Ütős hangulatuk van.
    Lilikének gratula!

    VálaszTörlés
  7. Lilinek üdvözlet és gratula, s üzenet, hogy visszatérhetne, mert hiányzik a kis csavaros agyával... ;) szürkébbek így a hétköznapok nélküle, de jó volt látni őt legalább képen !
    A kalapos és a guggolós nálam a két befutó, na jó a holdast is nagyon szeretem ! :)

    VálaszTörlés
  8. Hátezmeg! Hátazottén! :)) Még egyszer nagyon-nagyon-nagyon köszönöm, hogy eljöttél. Igazi meglepetés volt, mert én félre értettem a megjelenést.:)
    Köszönöm a gratulációkat is.
    Gyöngyi puszi: már úton vagyok. :)

    VálaszTörlés
  9. Puszika :)
    meg bocsika, h nem kértem engedélyt, de azt írtad ne telefonáljunk :D
    Egyébként meg nagy örömmel mentem...

    VálaszTörlés
  10. gyönyörű, érzékeny képek. Kocsmáról mégis az jut eszembe, hogy NEEE. Valamilyen uton modon talalnek modszert a bezarasukra. Helyette Petangpalya, vagy akkor Ultisator, barmi ami magyarspecifikus. Nagypapam a Moriczra jart ultizni es sakkozni, van hogy csak kibicelni.Ez a "letamasztjuk a bicajt, kikotjuk a kutyat es lereszegedunk" feeling nem helyenvalo.

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm Peti!
    A visszaemlékezést is. A többi meg a mai társadalom tükre, sajnos...

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails