2010. szeptember 15., szerda

Csőtörött kérdés: hogyan kerül Vasarely a Flórián térre?

Az esküvő másnapjának estjén fel kellett mennem Zotyóhoz Zöldmálra, a technikát visszaadni. A Kolossyn azonban kész bolondok háza várt. Szép vaskos folyamban ömlött lefelé a víz. Eső felhő sehol nem volt látható, így kilogikáztam, hogy csak valami elaggott vízcső unta meg a falát feszítő nyomást. A megrekedt járműsor a 29-es elhagyására késztetett. A járda, nevének megfelelően járható volt, a sebességem meg gyorsabb a kocsisorénál. Még úgyis, hogy a nálam lévő H. Olga elég hamar előkerült a táskámból. A benne lévő muníciót a kelleténél hamarabb kilőttem, így váltottam a még nálam lévő 50D+85mm konfigurációra, mivel az események feljebb még látványosabbak voltak.
Hülye autós - Szépvölgyi út, 2010. szeptember 5.Hülye BKV-s - Szépvölgyi út, 2010. szeptember 5.  Az megszokott, hogy a Hülye Autós jókat röhög az általa beterített szerencsétlen gyalogoson, itt azonban  éppen a rajta (is) segíteni igyekvőt hátráltatták a munkájában. Vártam, hogy valamelyik után vágja a szerszámot a kezéből (én valószínűleg megtettem volna), de anélkül nem sokra ment volna víz elzárás ügyileg. A BKV-s volt a hab a tortán, arra már a vízügyi szakember is már csak legyintett. A helyzetet rendőrök is meg kívánták oldani, kérdezték, leállítsák-e a forgalmat? A vizesek nem kívánták a szerv szolgálatait igénybe venni, saját műhely kocsijuk adta a védelmet a továbbiakban a szakinak. Az autósoknak azt ki kellett kerülniük, így néhány hülye miatt mind átment torkosborzba.
A helyzet magaslatán - Szépvölgyi út, 2010. szeptember 5.

Múlt hét pénteken hazafelé villamosoztamban rögzítettem a látványt, baromi jól mutat a szembehegy a ráült felhőkkel.Haza is rohantam (Polgár majd később) a cuccért, majd vissza a hídra, keresni valami jó kilövést. Hát nem volt, csak megannyi zizis előtér, a gyerek elveszett a vasorrú bábák között. Csalódott nem lévén, ha már a híd déli oldalán voltam, elballagtam a téri aluljáró felé. Jó kiegyenlített fények voltak a Vasarely tervek alapján kidekorált falnak ideális, a felhős hangulatú hegyek meg jók lesznek háttérnek – gondoltam. Kép itt
Kicsit elmerengtem a színek és a formák játékosságán, amúgy is állványon volt a gép, átszereltem telére, és átengedtem magam a véletleneknek
Op-art - Flórián tér, 2010. szeptemben 10.Szellem-párok - Flórián tér, 2010. szeptemben 10.Smile - Flórián tér, 2010. szeptemben 10.
Az első és a második kép montázs.

3 megjegyzés:

  1. Hálátlan autósok és hálás hátterek... :)
    Moszkva téren is vannak hasonló képződmények, azt hiszem sok fotós örül majd ezeknek, arról nem beszélve, hogy egy kis színt is visznek a szürke hétköznapokba. :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails