2010. szeptember 2., csütörtök

Búcsútól a dilemmáig

A bejegyzés címe csak a a ritmus kedvéért lett ez, mert a búcsút már megelőzte a dilemma. Igaz a búcsú előbb el lett határozva, így talán mégis helyénvaló. A semmit mondás után a lényeg, a hó utolsó napján búcsút vettem közel egyévi nyüglődés után a G10-től. Az elhatározást nemcsak a szűkössé vált anyagi helyzet indokolta, hanem a  G11-es megjelenése inkább. A flexibilis LCD előnyeiről a G2 óta tudok, és azóta is sírom vissza. Amikor a szimpatikus fiatalember elvitte a gépet azért éreztem a gyomromban némi követ, szeretni való gép volt. Sok mindenre volt jó, ha kéznél is… Másnap végig néztem a közös együttmunka terméseit, és búcsúként összeválogattam a közel 3000 képből ezt a párat, amiket eddig még nem publikáltam.

Tükör - Óbuda, 2008 Képtükör - Békéscsaba, 2008
Aula - Óbudai Egyetem, 2008 Elkopó pompa - Óbuda, 2008 Hóban, sárban... - Apátkúti-völgy, 2008Kanyar a hóban - Apátkúti-völgy, 2008
Beleső fény - Óbuda, 2008 Firkák - Vác, 2008
Ihász Zoli - Óbuda, 2008Reálisra szűrve - Budapest, 2009  Reggel - Óbuda, 2008Ugyanaz a reggel - Óbuda, 2008
Fénymásolás - Óbuda, 2008/2009 (montázs)Fényűr - Óbuda, 2009
Fények találkozása - Óbuda/Budatétény, 2008 (montázs)Nálunk laknak... - Óbuda, 2009 Fémcsiga - Angyalföld, 2009Alánézet - Vizafogó, 2009 Vízjelzés - Óbudai-sziget, 2009
Cím a képben - Óbuda, 2009 Száraz hangulat - Óbuda, 2009
Művészetek Csarnoka - MűPa, 2009 (két képből összerakva)

A dilemmát meg a 60D minapi bejelentése okozta. No most hogyan tovább? DSLR csavargatható nézőkével, méregdrágán, vagy G11+50D (7D)? Ha  7D, akkor a 60D is belefér, nem kell G11. Viszont akkor mindig cipelhetem a dög cuccot, míg a kompakt az öltönyzsebben is elfér. Nem beszélve arról az előnyről, hogy nem veszik komolyan, bármit meg lehet vele lőni. Az 50D meg a G11-el együtt abban az árban van, mint bármelyik másik nagy ló. Szóval még töprengek, és addig fotózok a 350D-vel, csak bírja még.
Ja, meg ott van H. Olga is újabban! Hamarosan bemutathatom a mézeshetek gyümölcseit…

22 megjegyzés:

  1. Kedvencem a nyuszimamuszos plüsscica! Királyság! :D

    VálaszTörlés
  2. Padparadsa, szerintem az maci, de köszönjük, Panninak is a kedvence.
    Attila, a vegyes film már nálam van, van rajta 4 kocka, azon osztozunk, a másik film ma jön haza. Már én is kíváncsi vagyok :)

    VálaszTörlés
  3. Tuti cica! Hegyes füle van meg bajsza! Bár nálunk is akad egy plüssállat, ami szerintem medveféle, de a gyerekek pumának nevezik... Velük pedig nem lehet vitatkozni zoológiai érvek felsorakoztatásával! ;))

    VálaszTörlés
  4. Egyszerűen szeretem a képeidet. Ennyi.

    VálaszTörlés
  5. Á, a csoportkép a plüssállatokkal nagyon tetszik, de a többi is.:-)

    VálaszTörlés
  6. nekem több is tetszik a válogatásból.

    kíváncsi vagyok, hogy döntesz végül...
    nem akarlak befolyásolni, de azért egy mindig kéznél levö gépre csak szükség van;)

    VálaszTörlés
  7. Igazad lett Eszter! A lányom szerint is macsek :) A zoológiai érvek terén is teljesen egyet értek Veled!
    Köszönöm Erzsébet, köszönöm Kati és ORsi!
    (valószínű ez fog a 11-es felé hajtani engem is inkább)

    VálaszTörlés
  8. János! Átnéztem sorozatodat! Ha ez mind G10, el ne dobd! Illetve, ha mégis, mongyál egy jó árat, érdekelne. (Már egy ideje én is pont ilyen képeket akarok csinálni :-))

    VálaszTörlés
  9. Dozi! Elkéstél, már elkelt, sajnálom :) Egyébként mind az. Köszönöm a látogatásodat, és a véleményedet!

    VálaszTörlés
  10. Minden vég, valami új kezdete... (húúú, de közhelyes vagyok...:D ) Szép visszaemlékezések!!! :)
    Ja, és szerintem is cica. :D

    VálaszTörlés
  11. János, hogy erősítsem a dilemmát: G11+használt 5D. Az ugye fulframe. ami nem megvetendő. Nagyon sok 50D-s képet láttam, olyan zajosak...és bazi nagy file-okat gyártanak. Ráadásul azt mondják, ha belenézel egy 5D keresőjébe akkor nem mersz a régi kisebb keresőkbe újra belenézni. Ezért nem is néztem még bele:-)

    VálaszTörlés
  12. Igen Ildinyó :) Szerintem csak a füle macsek, de maradjunk a macicában, pedig a Panni szerint is macska. A dilemma tovább él Attila. Az 5D biztos nem, mert az objektívpark hozzá banakrablást igényel. Az 50D tényleg zajosabb a kelleténél 800 felett :)
    Köszi Zsolt, és meg is értem :)

    VálaszTörlés
  13. G12! Ja de még hír sincs róla? Bár az előzményekből okulva a CANON néha kettőt lép hátra és akkor a G13. Az meg szerencsétlen szám.
    No és mibe fáj egy G11?

    VálaszTörlés
  14. Köszi Gyuri! Kb. 130
    De mire aktuális lesz, talán már 14-es lesz :D

    VálaszTörlés
  15. Én is vártam a 60D-t, mint meg-ki-átváltást. De...a forgatható lcd nem villanyozott fel. Az sem, hogy sd kártyás lett és egyre kisebb. Gondoltam a 7D-re. Kiváncsian várom a fejleményeid. :)

    VálaszTörlés
  16. Szia Lili! Én is a 7D felé kezdek hajlani és egy tekergethető LCD Gvalami felé...

    VálaszTörlés
  17. Micsoda bőséges termés :) és még H.Olga elő se került... ;) Kíváncsian várom !
    Olvasgattam tesztet a 7D-ről, a D300-nak felel meg, szóval elég jó kis gép. ;)
    Lili, amíg nem szokod meg a forgatható LCD-t addig nem is tudja az ember értékelni, csak utána, amikor egyszer csak nincs ! :)

    VálaszTörlés
  18. :)))
    Akkor mától van G12 és ezzel teljes a káosz. :) Nálam legalábbis.
    Gyöngyi: akkor addig jó nekem amíg nem veszem a kezembe. :)Árat nem is akarok tudni. Tegnap néztem Zotyó képeit 5DMII-vel. Behalás. Most vagy megtanulok fotózni végre, vagy gépet cserélek (ez csak a rím miatt). :))

    VálaszTörlés
  19. Igen? Rá is keresek :) Lili, megtanulni nehezebb, de olcsóbb :) És ha már az 5D MII-nél tartunk. Nem minden a gép, az csak technika, amitől jobb minőségű lehet a kép, de tartalmilag nem lesz több. Szóval, mitől haltál be? A szép, technikailag tökély fényképektől, vagy a tartalmas Képektől? Nem mindegy...
    (Nocsak, Zotyó visszatért a BB kebeleibe? Jó, hogy innen tudom :)

    VálaszTörlés
  20. Azon haltam be, hogy iso16000-on nem zajosak a képek. :) Igen tudom és amíg élek nem felejtem el azt a mondatot ami egy közös barátunktól hangzott el egy nyafogásom kapcsán miszerint a 18-55 egy rakás műanyag és nem lehet vele fotózni: "Érdekes a Vajdus tud vele jó képeket készíteni...talán akkor meg kellene tanulni használni nem?" Igazisból egy nagylátószöget kellene beszereznem, mert bevallom jójó a kisműanyag, de azért a fényviszonyok erősen behatárolnak. :) 4 héz múlva esküvőre kell mennem fényképezőgéppel, pedig megfogadtam: nem. És kész para vagyok, mert a fejemben vannak képek, de onnan hogyan varázsolom ki őket? :)
    (Akkor most két újdonságot mondtam: jó az nekem? :) )

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails