2010. szeptember 30., csütörtök

Helyeink

Relativitás - Árpád-híd, 2010. augusztus 29.Vasárnap kinéztem a zegernye időre és a jobbik felem  orchideájával szembesültem az erkélyen. (Kirakta, hagy permetezze az eső.) Nagyon fotogén volt a homogén ég alatt. Miközben rögzítettem a CF-re, eszembe jutott egy másik növény, amit még a Magyar Fotográfia Napján fotóztam nagy igyekezetemben, hogy aznap készült képpel posztolhassak a saját felhívásom okán. Nem is tudtam még akkor, hogy miért nem ezt (a fentit) mellékeltem illusztrációnak. Most jött el az ideje.
Mert érdekes végletet képez a képen szereplő kis, csökött, az utca szédült forgatagába csöppent sarjadék az otthon melegében és szerető gondoskodásában szépelgő dísznövénnyel szemben. Ilyen végletek között élünk mi is. A sors különböző körülményeket ró ki ránk, és egyéniségeink alakulását erősen befolyásolja a közeg, a bennünket körülvevő emberek amiben nevelkedünk és később felnőttként élünk. A végletek egyre jobban távolodnak egymástól, kasztok alakulnak, és ezek között egyre kevesebb a párbeszéd. Hogy teremtődjék így egység, amiről a hangzatos szlogenek repkednek mostanában? És vajon komolyan gondolják-e….
Teremtett szépség - Óbuda, 2010. szeptember 26. Ha ez a két növény tudna beszélgetni egymással, biztos volna mit mondaniuk egymásnak. Én kíváncsi lennék, hogyan élte meg a kis zöld sarj, hogy hosszú percekig szegeztem rá a teleobjektívet, míg elkaptam a számomra megfelelő pillanatot. Érezne-e az orchidea irigységet, hogy őt röpke fél perc alatt elintéztem, vagy döngetné a mellét, hogy őt viszont hosszú óráig pofozgattam a számítógépben. Kinek mikor, mi kell. Mindenkinek más bánás mód. És nem azért, mint a képek esetében, hogy az egyszerű valóságot a magunk képére alakítsuk. Ezt emberekkel, vagy a Természettel nem tehetjük meg. Megérteni egymást, nem megváltoztatni, odafigyelni a Körülményekre!
Idők terhe alatt - Árpád híd, 2010. augusztus 29.

13 megjegyzés:

  1. Iszonyúan tetszik az az érzékenység, amivel megközelíted a dolgokat. Sok-sok gondolkodásra késztet egy-egy postod... újra, meg újra elolvasom és mindig találok benne új kapaszodót, értelmet, mélységet. Minden tiszteletem a Tied.

    VálaszTörlés
  2. Szépek. Így is - úgyis. Ők csak szépleni tudnak, mindenféle szándék és tervezés nélkül... Szépek!

    VálaszTörlés
  3. Az első fotó tetszik, a kékes színvilág szépen emeli ki a kis apróságot lent.
    Üdv

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Nektek! (A többi miért nem, Béla, az talán jobban érdekel :)

    VálaszTörlés
  5. Üdv Vajdus!

    Ismerős ez a hely?
    http://obudakocsma.blog.hu/2010/09/30/fahaz_pizzeria_es_sorozo_a_raktar_utcanal

    VálaszTörlés
  6. Üdv Fregoli!

    Ismerősnek ismerős, de ez nem az a Faház, amire hivatkozni szoktam (és amiben ücsörögni). Ez nem esik utamba, mivel nem a Szentlélek téren van :)

    VálaszTörlés
  7. Nézz be a blogomra:
    http://levinmodra.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html
    Vár Rád valami! ;)

    VálaszTörlés
  8. izgalmas gondolateregetés...a nálam hiányolt filozófiai aláfestést itt bárki nagykanállal merheti:),jól esett olvasni ...a képek közül a 3-as a woww...

    VálaszTörlés
  9. Tetszik a többi is, viszont a három fotó közül az első érintett meg a legjobban. Egy apró zöld a nagyváros forgatagában - ha akkor nem veszed észre, másnap már nincs.

    VálaszTörlés
  10. Hmmm... roppant elgondolkodtató bejegyzés... Amióta közzétetted ezen jár az eszem (csak akkor reagálni ne volt időm)... kit mi formál és hogyan...
    A fotók is nagyon tetszenek, különösen a virágos (nem tudok elszakadni a virágoktól), olyan meseszerű... :) Az utolsó kép meg olyan szívbemarkoló számomra.

    VálaszTörlés
  11. Jó riposzt jazza, köszönöm :)
    Értem Béla, köszönöm!
    Neked is Ildinyó. Jó mikor kikerül a piros virágos avatarod egy bejegyzésem alá :)

    VálaszTörlés
  12. Ebéd közben olvasgatlak Vajdus, nagy - nagy élvezettel! A fotókat meg kár rangsorolni, együtt "működik" a három, szépen.

    VálaszTörlés
  13. Örülök, ha nem vettem el az étvégyadat :) Köszönöm, magam is így terveztem...

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails