2010. november 22., hétfő

Kép a képben

A kiállítás megnyitókon megadatik az a sajátos lehetőség, hogy a sok jelenlévő és a képek között egyedi kapcsolódások alakulnak ki. Ezek erősíthetik, avagy újra értelmezhetik a kép belső tartalmát. Legutóbb a MAOE Fotóművészeti Tagozatának az elmúlt 5 évre visszatekintő, 65 kép című kiállításának megnyitóján két ilyen tovább gondolható lehetőség került a gépem keresőjébe. Az meg külön véletlen, hogy ezek képpárba rendezése még erősebb kapcsolódást eredményezett.
Tekintetek és párhuzamok - Duna Galéria, 2010. november 17.Baloldalt Mike Tamás Pillantás képe alatt Siklós Péter fotóművész pillant. Jobboldalon  Fekete István Smoke No. 7 képe alatt Panni Lányom rendeződik önkéntelenül a füst formációjába.
Köszönöm Péternek és Panninak is a hozzájárulásukat a képek megjelentetéséhez!

9 megjegyzés:

 1. Sül a Pofámról a sápadt Álca! Én bezzeg nem kértem senkitől, nem is köszöntem meg senkinek bármiféle hozzájárulást, pedig micsoda feketés humorba csomagoltam ama esemény sok ártatlan látogatóját! (Vagy nem is ártatlanok? Vagy ez a vajdai tisztelgés az utolsó Úr idealista hajlongása az Ember folyton szertefoszlani igyekvő Méltósága előtt? :-))

  VálaszTörlés
 2. Úgy egyébként a Tekintetek és párhuzamok dicséretes képi építkezés! János! Kölcsönért folyamodom. Le a kalapoddal! (nekem csak sapkám van :-))

  VálaszTörlés
 3. Vártam már, hogy feltedd. Nagyon ütős lett ez a kép szerintem. Tetszik nagyon. Ehhez kell a SZEM, a LÁTÁS. Nagyon összehoztad. Bravó!

  VálaszTörlés
 4. Nem is tudom, mit mondjak Oszi! Jól esik és nevetek... Úgy gondoltam, Pétertől illik megkérnem az engedélyt. Köszönöm a vélemenyédet és a Tiédet is, Fecó!

  VálaszTörlés
 5. / OSZI ! :)) ez jó... ;)) /

  Szépen gyűlnek ezek a kiállításos képek :)
  Én az arányokat egy picit bátrabban szerkesztettem volna össze, de nagyon jól elkapott pillanat mindkettő!

  VálaszTörlés
 6. Igen Gyöngyi! Lassan összeáll egy egy ilyen anyag. Az arányoknál a képek és a fejméretek egyezésére törekedtem. Köszönöm!

  VálaszTörlés
 7. Jó meglátások! Pétert el tudnám képzelni egy kackiás "dalis" bajusszal :) Passzolna ehhez a tekintethez.

  VálaszTörlés
 8. Rá is tenném, de azért már biztos megorrolna :)

  VálaszTörlés
 9. A Panni poharából hiányzik egy kis vörös bor. Az üvegből a maradékot pedig meginnánk mi ketten.

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails