2010. május 14., péntek

Ebédlő felhők

Ebédlő felhők 1

Ebédelni indultam. Aztán a kollégák néztek rám, mint a bolondra, ahogy hanyatt-homlok rohanok vissza a szobám felé. No persze, ők nem látták, amit én kilépve. Nekem meg szerencsém volt, egy internetes munka miatt bent volt a gépem.
Ők már haza mentek, de aki erre jár, láthatja milyennek láttam az eget  ma dél körül az épülő Újpesti Fő tér felett.
Nagyon rövid ideig tartott. A harmadik képen már látható az oszladozás.

Ebédlő felhők 2Ebédlő felhők 3

Újpest, 2010. május 14. (350D, EF-S 18-55, BW pref. red filter efect)

17 megjegyzés:

  1. Még hogy a Természet nem ismétli önmagát! Van egy olyan pont, ahol a református templom felett lévő felhők illeszkednek a blog háttéren lévőkkel...

    VálaszTörlés
  2. épp jókor jöttek a felhők...az első nagyon ottvan-kár,hogy a szövegbe belelóg a lámpaoszlop...

    VálaszTörlés
  3. Hűű de gyönyörű! Ma én is fotóztam a felhőket, mert fantasztikusak voltak! :))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a látogatásokat. Nem tudom jazza, valahogy nem zavart, kerestem a pontot, ahonnan nem lóg bele, de úgy meg a kompozíció esett szét. Látjuk is, Ildinyó?

    VálaszTörlés
  5. Én nem fotóztam -szokás szerint-, de életemben először láttam élőben "armageddon felhőket". Félelmetesen alacsonyan és gyorsan szálltak, szinte súrolták a háztetőket, pedig ez itt az Alföld! Szerencsére csak a színük volt nagyon sötét, a szándékuk már nem. Lehet, hogy máshol már kigonoszkodták magukat? :)

    VálaszTörlés
  6. Olyanok ezek a felhők, mintha a lámpaoszlopon csücsülnének - hihetetlenül alacsonyan vannak!

    Nálunk le is szakadt az ég, jég is esett, borónyiak!

    Klasszak a képek! A fekete-fehér fotók a szívem csücskei!

    VálaszTörlés
  7. nagyon klassz látvány lehetett a fények/ árnyékok miatt. amúgy is nagyon szeretem a vihar elötti fényeket, ezeket a képeket látva simán láttam magam elött, milyen lehetett élesben.

    itt ma csak minden szürke volt, még felhöt sem láttam, pedig olyan jó nézni öket, amikor ilyen fenyegetöen gyülekeznek.

    VálaszTörlés
  8. Igen libuc, előtte gonoszkodtak, komoly felhőszakadás volt.
    Duende, nem is gondoltam volna, hogy szereted a ff képeket. Nekem is a gyengéim...
    Hamburgfotó, Neked azért lehet bőven ott a tenger környékén ilyenekkel találkozni. Többször is mint nekünk itt.
    Hölgyek, köszönöm a véleményeket!

    VálaszTörlés
  9. Szeretem?! :)
    Jó pár évvel ezelőtt megkaptam az aputól egy régi orosz tükörreflexes gépét. Kizárólag fekete-fehér filmet vettem hozzá, és nagyon jó portrékat készítettem vele. Kár, hogy már nincsenek meg...

    VálaszTörlés
  10. Hát Duende, ezt igazán sajnálom. Szívesen megnéztem volna őket...

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szép szürkeárnyalatos fotók, ritka természeti jelenséggel. (igaz, ha jól tudom a ff. tájképeket szereted igazán)
    Laci

    VálaszTörlés
  12. Igen Laci, a gyengéim... Köszönöm!

    VálaszTörlés
  13. János, inkább az erősségeid! :)))

    VálaszTörlés
  14. Bocsánat, hogy mostanában nem érek rá, sajnos nem is fogok. Ettől függetlenül figyellek benneteket. Elfelejtettem mondani, hogy újpesti vagyok. A Gárdi Jenő utcában laktam, a Dózsa pályára jártam korizni, a Megyeribe iskolába, a Bányagépbe óvodába, a Labdarúgóba bölcsődébe. A 8-as villamoson utaztam rengeteget a nagymamámmal a piacra rekkenő nyárban dinnyét venni. Még emlékszem a piacon a régi csarnokra, az élő csirkékre a ketrecekben. Imádtam azt a süteményboltot, aminek a helyén most buszvégállomás van. Szerettem a keserű kakajót műanyagpohárból inni. Utáltam a gyerekorvosi rendelőt. :) A Harangvirágba mindig bemegyek és benyomok egy női szeszélyt vagy egy rákóczitúróst, ezeknek égig ér habjuk. Legközelebb átbeszéljük. :)))

    VálaszTörlés
  15. Óóóó Timi. Engem az iskola köt ide, a Megyeri útiba jártam én is. Imádtam a 8-as villamost, a mai napig, ha kimegyek a piacra lelki szemeimmel látom a végállomást a bent álló tujával. Apám kölökként errefele hozott óvodába. Városközpontban, a mai Match helyén volt egy Csemege. Mindig ott kávézott, én meg mindig kértem tőle egy összekávézott kockacukrot. A harangvirághoz is szép emlékek fűznek. Szerettem a hátsó részben a sörözőt. A sütijük meg ma is király... Tényleg tudunk majd erről is dumálni, és ez jó.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails