2010. május 4., kedd

A hermelin délutánja

A blogolás jó dolog, hiszen sok azonos érdeklődésű embert hoz össze. Az életben ismeretlenek új színt hoznak a mindennapjainkba. Egy idő után már keressük is az új bejegyzéseiket, és a véleményeiket a mi posztjaink alatt. A jó barátokkal pedig napi kapcsolódási lehetőséget biztosít, olyat, amilyet nem biztos, hogy akár verbálisan meg lehetne teremteni, elsősorban idő hiányban való akut szenvedésből kifolyólag. A személyes kapcsolatot azonban nem pótolhatja.
 
Timi, miután elhagyhatta a karbantartó intézményt, és prágai bejegyzésem kapcsán a hermelin nevezetű sajt is szóba került, azt vette a fejébe, hogy egy kis szűk baráti körben faljuk fel az általa készített remekműveket. Zsolt nagyvonalúan ajánlotta fel házuk fedett kerti részét erre az alkalomra, így jöhettünk össze Anyák Napján egy igen kellemes találkozó keretén belül.
Ági és Zsolt igazán remek házigazdák. A kiszolgálás nagyszerű volt. A hermelinek mellé finom mangalicakolbászra alapuló hidegtálat szervíroztak, mesés sajtos kiflicskékkel. Némelyik szezámmagban, míg egy másik részük mákban hempergett meg a sütés előtt. A nyers zöldek mellett nagyon ízletes, fokhagymás olívában fulladozó szárított paradicsomok is színesítettek a menüt. A sajt... olyan volt mint Prágában (ha nem jobb, a jó társaság miatt). Ági pikáns almasütije tényleg pikáns lett, hamar ki is múlt. Timi csokis valamilye is ízletes kiegészítés volt. Ital? A teljes lehetséges választék, mindenki megtalálta a megfelelő üdítős üvegét, vagy poharát, meg a mértéket is. Szóval, nagyon kellemes délután lett, ami aztán estébe hajlott. Fotósok lévén keresztbe lődöztük egymást. Ebből láthattok egy válogatást az én repertoáromból.
hermelin
Ágit, Gyöngyit és Zsoltot ismerem már egy jó ideje, személyesen is. Timi és Endre sem ismeretlenek a számomra. Eddig azonban csak klubelőadásokon futottam velük össze. Ennek az összejövetelnek miattuk örülök a legjobban. Aranyos társasági emberek, sziporkázó humorral, sajátságos élethez való hozzáállással. Olyannal, ami nagyon is közel áll az enyémhez. Új barátságot kötni mindig jelentősebb esemény az ember életében, mint az új szerelem. Még ha az új szerelem felbukkanásakor erről hajlamosak is vagyunk megfeledkezni. Ha azonban fontosak a barátok, azért kigyógyulunk a feledékenységből, remélhetőleg előbb, mint a szerelemből...

Köszönöm Mindannyiatoknak a kellemes órákat (Endrének külön az itt bemutatott, rólam készült fotót). Reménnyel töltenek el visszajelzéseitek, hogy Ti sem egyalkalmas eseményben gondolkodtatok. Aztán, hátha bővülhet is ez a kis kör...

12 megjegyzés:

  1. Mindenképpen 10-est érdemelt ez az együtt töltött délután ! :) És azért ne felejtkezzünk meg János univerzális kalapjáról se, ami körbejárt, s mindenkinek egész jól állt ! ;))
    Köszi János !

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is :) Gondoltam, hogy sikeres lesz fotóskörökben a fejfedő, pedig alapból nem szeretek semmit a fejtetőmön.
    (Végre sikerült a blogot is, meg a bejegyzést is helyrehoznom. Sajnos így jazza írása elveszett, de legalább már IE-en is összeállt a kép.)
    Hát Gyöngyi, várom, hogy publikáld :D

    VálaszTörlés
  3. Asszony elhúzott táncklubba és rámparancsolt hogy reagáljak:-)
    (egyébként káromkodik, keserű a barackmag:-) ).
    Igéri, hogy holnap reagál szűkszavúan, ahogy szok:-)
    Szóval nagyon élveztük, a társaság minden egyes tagját, meg az ennivalókat is! Meg az innivalókat, én mint Endre személyes elismerésem fejezem ki Áginak a limonádés mentáért, vagy fordítva.
    Pedig nagyon jól állt a szalmakalap neked, isten bizony! Örülök, hogy tetszett a rólad alkotott kép. Örülj, hogy nem nagyformátumú fadeszkával próbálkoztam, azzal az átlag tűzgyorsaság 20 perc:-))
    Drága Fagyöngy, nagyon köszönöm a manóképeket!!! Meg mindenkinek! Nagyon tetszik a szedett-vedett hármas triumvirátus is:-)

    stgellert alias Endre

    VálaszTörlés
  4. Uh, "látszik" a hangulat a képeken :o)
    ...csini a kalap itt-ott :o)

    Örülök, hogy így tölthettétek együtt a délutánt és köszi a bjegyzést János!

    Kristina

    VálaszTörlés
  5. Upsz, a mentás limonádéból elfelejtettem inni, pedig biztos nagyon baresz volt. Jobban fogyott, mint a vodka. Igaz Timi névnapjáról is megfeledkeztünk(tem). Akkor most innen egy névnapi adjon Isten Neki, mielőtt még hazatér szűkszavúskodni :) Köszi Endre Neked is mindent, a komment helyettesítést is :)

    Köszönjük Kristina :)

    VálaszTörlés
  6. kellemes összejövetel lehetett, nagyon hangulatosak a képek, a leírás alapján pedig olyan mintha ott lettem volna;-) a mangalicakolbász és a sajtos kiflicskék illatáról pedig már ne is beszéljünk *nyeltem jó nagyokat"

    VálaszTörlés
  7. Kellemes volt hf :) A sajtos kiflicskékre tényleg csak nyelni lehetett jó nagyokat. Hála Istennek, volt mit :)

    VálaszTörlés
  8. A barátságról és a szerelemről írt összehasonlításodat nagyon jónak tartom. Őszintén örültem én is a veled való barátságnak, és persze Ágiénak is. Valaki mondta nekem nem régen, hogy, akinek sok a barátja, annak inkább haverjai vannak. Gondolkoztam ezen, és most jutottam el arra a felismerésre, hogy a minőség határozza meg ezt a dolgot. Lehet, hogy csak évente tudunk összefutni, de akkor is segítjük és szeretjük, bátorítjuk egymást mindig.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Timi! Nem tudom honnan jött, csak valahogy adta magát. (Mint a jó kedvünk aznap.) A gondolat nekem is ismerős :) És hát... mindent a minőség határoz meg.

    VálaszTörlés
  10. De jó lehetett maguknak! :)

    VálaszTörlés
  11. Bocs, hogy csak most, de egyéb okok miatt, nem állt módomban blogolni az elmúlt napokban, de semmi komoly.

    Mit is tehetnék még hozzá a fent elhangzottakhoz? Tényleg élvezetes délután volt, abszolúte egy hullámhosszon voltunk, hasonlóan rezegtünk.
    Jó ez a képösszeállítás! Talán most már én is fel tudok rakni pár képet rólatok!

    VálaszTörlés
  12. Jó bizony duende :) Zsolt, igen, talán hiányoltunk :) Köszi, a véleményt és a délutánt is...

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails