2010. november 17., szerda

Elnyúló idő

Mennyit mesterkedünk azon, hogy az egyre fogyó időt mennyire nyújthassuk el. Bele akarunk mindent gyömöszölni egy sokkal kisebb zsákba, mint amennyi valójában járna neki. Semmire sincs időnk, főleg arra, amit valójában csinálni szeretnénk. Csak hajtjuk magunkat, hogy megelőzzük az órát, pedig nem vagyunk szuperszonikus vadászgépek, hogy elhagyjuk a saját hangunkat. Az idő nem engedi, hogy elébe menjünk, vagy mögötte sunnyogjunk. Az, hogy mit tudunk megvalósítani, nem az időn múlik, hanem rajtunk. Élünk-e az alkalmakkal, kihasználunk-e minden értékes másodpercet? Azt tudjuk-e véghez vinni kiszabott időnkben, amivel utunkra engedtek?
Minden játék az idővel: illúzió. Nyújthatjuk, vagy tömöríthetjük különféle, néha önbecsapós praktikákkal. Bemutathatjuk bárhogy, a valóságos történések ideje állandó...

Elnyúló idő - Verőce, 2010. október 14.

12 megjegyzés:

  1. jó gondolatok és a kép találó :o)

    VálaszTörlés
  2. Teljesen jó kép, ráadásul valódi is. Különösen, ha figyelembe veszem, hogy "idő, mint olyan, nincs". Ha pedig még azt is hozzáteszem, hogy "az idő flexibilis", akkor még tovább lehet gondolkozni.
    Ehhez tartozik egy történet. Öt perccel 1 óra előtt voltam, még otthon, miközben egytől dolgoznom kellett volna. Na, mondom, most kipróbálom akkor azt a flexibilis időt!
    Mit mondjak? Működik! Öt perc múlva lett volna 1, amikor beértem. :)
    /Na, jó, az ottani órám 7 percet késett, de a biciklivel megtett út minimum 10-12 perces! Még ha hátszél volt is jó!/

    VálaszTörlés
  3. Nagyon érdekes kép és a gondolatok elgondolkodtatóak.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó visszacsatolás a kép, a(z el)rendezéssel együtt. Ahogyan a tér ellentmondásba keveredhet önmagával az időben, semmiféle szöveggel ilyen jól nem érzékeltethető. Úgyhogy csak egy sejtelmes vers elég lett volna. Telitalálat az expozíció hosszúsága. Jár egy sör a hajóskapitánynak is, mert ha nem ilyen vízszintesen vezeti a hajót, ez az egész nem jön össze :-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm :)
    Kati, olyan ez mint a tojás a 22-es csapdájában. 4 centért vették Szicíliában, 3-ért adták el a konyhának 1 centes haszonnal.
    Igazad van Oszi, csak nem voltam rímfaragó hangulásban. A sör nekem is jár, sikerült vízszintesre belőni az állványt :)

    VálaszTörlés
  6. rövidlével: nagyszerű!...(csak hogy ne raboljam az időt belemélázódásom szavakba öntögetésével...a kép úgyis mindent elmond...)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó a szöveg, talán most a szöveg sokkal jobban magával ragadott, mint a kép.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Jazza a rövidleved :) Zsolt, a lényeg, hogy valami megfogott :) Köszi!

    VálaszTörlés
  9. Egyszerű és éredekes, legalábbis számomra. :-o)

    VálaszTörlés
  10. Nekem azért vannak benne talányok... :) de ettől jó...

    VálaszTörlés
  11. Érdekes dolog, amit írsz, mert hát bizonyos értelemben a fotográfia épp az idővel való dacolásról szól.. Én bevallom őszintén nem nagyon találkoztam még bemozduló témájú képet panorámává összeillesztve, de szerintem izgalmas kísérlet. Nekem azt hiszem pont emiatt tetszik.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails