2010. december 10., péntek

Az élet fényei

Csak az vethet árnyékot, aki kiáll a fénybe...
Fényidő - Óbuda, 2010. december 10.Az élet árnyéka - Újpest, 2010. december 10.Katinak, éneklő madaraiért...

8 megjegyzés:

  1. az elsőn igen jók a színek és a fények! és a "félbevágott" ember is jó :-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy előhoztam belőled bölcselkedő énedet, és köszönöm! Az érdekes az, hogy az árnyékokat nagyon szeretem. Volt egy időszak, mikor azt gondoltam, hogy komolyan foglalkozom majd az árnyékok megörökítésével. /Grafikában gondolkodtam, de az túl sok energia lett volna, de a fotó gyorsabb lenne./
    Szeretem mind a két képet, és milyen megkapó a kontraszt is, ahogy egymás után tetted őket!

    VálaszTörlés
  3. Érdekes címet adtál a bejegyzésnek - az Élet fényei. Szép ellenpontja a képeken szereplő árnyaknak, amik az Életre utalnak - s amelyek persze sem, mint Élet, sem mint árnyék nem léteznének a fény nélkül.

    A felső képen felismerlek ... Ha nem tévedek.

    Az alsó képet pedig különösen kedvelem - annyira finom, és olyan beszédes. A növényke finom, "épphogy" árnya alig van ott a képen, mégis... nem tudom nem észrevenni, a szemem nem tud róla elszakadni, s a gondolataim máris az Élet, az élni akarás, a fény felé törekvés körül forognak. A bal oldali eresz élettelen tömege szépen erősíti a növényke által sugallt gondolatokat - erős kontrasztot ad mellé mind képileg, mind tartalmilag.

    Ugyanakkor... ellentétességükben benne van az is, hogy az egyik az élethez (szintén) szükséges vizet fentről le, a másik pedig éppen fordítva szállítja. Ellentét halmaz a képen, ami kimondatlanul ordít - és ettől lesz számomra valami fantasztikus vonzereje.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a gondolataitokat, Katinak a felismert összekapcsolást, Fecónak pedig, hogy engem ismert fel, és itt most nem(csak) a felső képre gondolok...

    VálaszTörlés
  5. A tükröződések mellett az árnyékok még a gyengéim!

    VálaszTörlés
  6. Négyzetesben még jobb és hatásosabb!

    VálaszTörlés
  7. A fölső kép könnyen megszeretteti magát, az alsóhoz vájt szem kell. :D Bocs a ritkaságomért! Nézni nézek, írni nem írok.

    VálaszTörlés
  8. Timi, így dupla öröm :) Köszönöm!!!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails