2010. április 22., csütörtök

Áldás...

Névnapokkor szoktam úgy köszönteni a nekem kedves embereket, hogy olyan legyen minden napod, mintha a névnapod lenne. A Föld ünnepli ma általunk a Napját. És ahogy megkérdőjelezhetjük a hozzá állásunkat azokkal szemben, akikkel csak az ünnepeiken vagyunk kedvesek, figyelmesek, szeretetteljesek, úgy kérdőjelezhetjük meg az Emberiség hozzáállását Egyetlen Otthonához. Hiába az egyéni, vagy a csoportos aggodalom és tenni akarás a Kék Bolygó jövőéjért, ha az ipari társadalmak érdekelt és sajnos befolyásos köreinek közönye jó esetben, ha ma odafigyel arra, hogy hol is él.
Áldás és termés – Egerbocs, 2007 Egy ideje azonban mintha változnának a szelek. A generációváltás jó hatással lehet a jövőnkre. Az új nemzedékek korábban válnak érett gondolkodásúvá, és egyre jobban odafigyelnek arra, hogy milyen erőfeszítések fulladnak bele a profit bűzös mocsarába. Hamarosan ők kerülhetnek az egész világon döntési helyzetbe. De nem csak az ő kezükben van a kulcs. A miénkben is, hogy folyamatosan mutatunk-e fel nekik példákat, még ha ez most szélmalomharcnak is látszódik. Az egyéni szerveződésű szándékoknak egyre hangosabbnak kell lenniük, mindenhová el kell érjenek. Nem elég áldásért könyörögnünk, ha termést is akarunk, kevés az ima, ha nincs mellé tett...

7 megjegyzés:

  1. Már megint ez a tökéletes kompozíció! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. (Sűrűn bólogatok)

    A kép fantasztikus - megint.

    VálaszTörlés
  3. Minden megörökített szép pillanattal már tettünk is...nemcsak azzal, hogy újra felidőzhetővé válik, hanem azzal is ha a látott szépséget a szívünkbe zárjuk, és mosolyunkban megmutatjuk, nap mint nap másoknak is.

    VálaszTörlés
  4. Fantasztikus kép! Áment mondok én is!

    Szomorú, de sokan úgy gondolják, hogy egy ember nem számít. Nem számít, ha eldobja a szemetet az utcán... Vagy fordítva: nem számít, ha ő éppen védi a környezetet, mert az az egy mit sem ér. És valóban igaz lehet, egy fecske nem csinál nyarat, DE magával csalhatja a többit!!!
    Igenis számít, hogy mi magunk mit teszünk, még ha egyedül is vagyunk. Igenis számít, hogy milyen példát mutatunk másoknak. És sokszor nem is kell feltétlenül annak egy fiatalabb generációnak lennie. Van, hogy megdöbbenek idősebb emberek környezethez, tudatosabb létezéshez való hozzáállásán. Viszont jó érzéssel tölt el, amikor az alig 2 éves fiam, vagy a 4 éves unokaöcsém összelapítja a tejesdobozt, meg a müanyag flakont és a szelektív hulladékgyűjtőbe dobja automatikusan.
    Szóval igenis számít az az egy fecske is, de nagyon...

    Érdekes egyébként, de folyik a "vita" arról, hogy az emberiség mennyire tehető felelőssé pl. a jelenleg folyó klímaváltozásért. Geológusok és kutatók mondják, hogy a globális felmelegedés magától is beindult volna. Hiszen ha csak az elmúlt 1000 évet nézzük is, voltak komolyabb klíma és környezeti változások a Földön. Egy kisebb jégkorszaknak köszönhetően tűntek el pl. Grönlandon a viking települések. (Ez az ún. kis jégkorszak állítólag az 1200-as évektől 1860-ig tartott.)
    Itt már csak az a kérdés, hogy az ember mennyire tehető felelőssé a jelenlegi változásokért, ill. mennyire gyorsította, gyorsítja fel ezeket a folyamatokat.

    Elnézést a hosszas kommentért, de ez egy újabb érzékenyen érintő téma. :)

    VálaszTörlés
  5. Újra egy fantasztikus fotó és egy szép írás.
    Jó volt erre járni újra.
    Üdv

    VálaszTörlés
  6. Hát... köszönöm Mindenkinek. Ildinyó, örülök a sok gondolatodnak. Még újat is megtudtam Tőled. Azt gondolom a Természet tudja nélkülünk is mit kell tennie. Nekünk csak oda kell figyelni rá, és úgy tenni a dolgunkat, nem felülkerekedve a törvényein. Hiszen mi is az Ő gyermekei vagyunk, csak egyre többen elfelejtik. Shámi, köszönöm, örülök, hogy megszólaltál nálam.
    És köszönöm a többi véleményt is.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails