2010. április 12., hétfő

Pénteki fények


Pénteken hamar eldobtam a kalapácsot, szép volt az idő. Meló miatt volt nálam gép, a héten meg Zotyó barátom felhívott, hogy az aquincumi múzeum kertben szépen virágzik egy fa. Arra vettem az utam, de elég hülye helyen volt. A hátsó bejárat be is volt zárva, annyit meg nem ért, hogy előre kutyagoljak a bejárathoz, s majd majdnem vissza a hátsóig. Ott nem is tudtam volna kidumálni a belépő elhagyását, pénzt meg semmiképpen nem ért. Erőlködtem egy kicsit a kerítésen keresztül, de elég izzadságszagú dolgok kerekedtek ki belőle. Igazából csak az illendőség kedvért, ha már szólt a Koma. A Gázgyári lakótelep szerencsére egy ugrás. Csaptam egy kört, szeretem a hangulatát. Egyszer neki kéne állni feldolgozni, főleg, amíg megvan még, és fellelhetők a régi emberek is. Nagy durranások most itt sem voltak. Nyugodt volt minden, mint a levegő. Ezen a falon ábrándoztam el csak a fényképezőgépen keresztül...Trois coeurs – Gázgyári ltp. 2010. április 9. parkingSzívesen mentem volna gyalog haza, végül is csak 3 HÉV megálló, viszont semmi kedvem nem volt az Auchan parkolói sivár pusztaságán átvonszolni magam. Kibattyogtam a Szentendreire a buszhoz. A Raktárnál le is szálltam, pedig fel akartam menni vele a hídra, és onnan haza battyogni. A tudatalattim, csaptam a hömlökömre, menni köll a Polgárba. Vége a hétnek, belefér. Van a Kórház utca sarkon egy új fémépület. Mellette egy parkoló. A tűzfalnak támaszkodó két fa már régóta izgatja a fantáziámat. Áldom az eszét, aki ott hagyta őket. Olyanok mint egy ikerpár, félősen, szelíden meghúzódva, ne is látszódjanak a föléjük tornyosuló felnőtteknek. Ha arra járok géppel és nincs épp tele autóval próbálkozom is. Eddig nem nagy sikerrel. Valami mindig nem volt jó, vagy nagyon üres volt az egész. Aznap a megérzésem akkor mégsem a Polgár miatt lökött le a buszról. Az utam viszont arra folytatódott tovább. Csak benéztem, a kép megérdemelt egy áldomást.

( Gondoltam, ebbe a szomorkás időbe lopok egy kis fényt...)

9 megjegyzés:

  1. ...tényleg ikrek :o)

    A felső kép nekem nagyon tetszik, a színek és a lámpaárnyék :o)

    Kristina

    VálaszTörlés
  2. Hát a felső képtől elájultam ülve.
    Imádom az ilyen zsalukat, de ahogy a napfény megfestette az egész falat, meseszép.
    Simán wallpaper-nek való fotó. :)

    VálaszTörlés
  3. A gázgyári lakótelep kincsesbánya. Mini Wekerle. Ha kicsit továbbmegy az ember, akkor megtalálja a Duna-parti részt, lélegzetelállító. A parti rész a gázos felső vezetők része, legalábbis régen az volt. Ha megnyerném a lottó ötöst, itt vennék házat. Mindkét kép tetszik, de az első most jobbat tesz a hangulatomnak. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Nektek. Raindrop, mekkorára van bellítva a monitorod? :)
    Timi, én is szeretem, főleg azt a részt, amiről írsz, meg a platánsort...

    VálaszTörlés
  5. Az első kép csodás tavaszi hangulatot áraszt!
    Egyszerűen csak jó nézni.
    Üdv

    VálaszTörlés
  6. A Főfüge írta valahol egyszer, hogy mindég a szerkesztett kép a nyerő. Őt juttattad-juttattátok eszembe ezekkel a képekkel. Merthogy a fölső ablakos képet szerintem ügyesen kiegyensúlyoztad a lámpával, az alsót meg talán billenti az autó, bár szerintem az is szép.:)

    VálaszTörlés
  7. Köszi továbbra is. Feri, örülök, hogy szóba hoztad az alsó képet. A billenés miatt voltam elégedett a helyzettel. Végülis, ez nem egy idilli állapot, azt csak a fény jelenti, ami ide nem jut el, mert északi a fekvése a falnak. Csak így, tükrözve a környezeten levőket.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails