2010. április 20., kedd

Táncoló Bikák

Már az oldalsávra is kikerült az új mandala, Padparadsa is beharangozta új bejegyzésében, a Bika jegyébe bolyongtunk át ennek a napnak a beköszöntével. Nem akarok senkit sem megijeszteni, nincs szándékomban a fent említett Blogcimbi babérjait megtépázni, csupán saját megközelítésemben ejtek néhány szót a reggel bekövetkezett, és 31 napon át tartó állapotról.

A cím sem véletlen. A Bika jegy különös hatással van rám. Biztos nem kéne, hiszen a föld elfojtja a tüzet, vagy más megközelítésből: az Oroszlán le akarja győzni a Bikát (no, ez még nem sikerült nekem). Jelenleg három olyan Kedves Ismerősöm van, akik a Bika jegy szülöttei. Valamilyen számomra felfoghatatlan (igaz nem is törekszem a megoldásán) okból mind a háromnak lételeme a tánc.Balerina (kis tyúktaréj) – Pilisszentkereszt, 1987 (Egy pillanat az 55-ből)
Az egyik egész életformáját ennek rendeli alá egy jó ideje. Hozzá ebben az évben már 40 éves ismeretség köt, és ezen felül számtalan ilyen-olyan-amolyan megtapasztalás. Az élethez való alapvető átszemlélődésemet neki köszönhetem, immáron több mint 3 éve megesett újbóli találkozásunk óta.
A másik egy nagyon tehetséges ifjú művész. Egyedi hozzáállása van a tánchoz, gyerekeket tanít, alternatív gondolkodású filmeket ötöl ki, amikben szerepel (táncol) is és mellette kiváló modell. Időnként abban a kegyben részesülhetek, hogy fotózhatom.
A harmadik... virtuális barát. Csak tudom, Tőle, hogy köze van a tánchoz. Nem tudom, mi. Érdekelni érdekel ugyan, de betartom a (férfiak számára legalapvetőbb) szabályt, nőt sose kérdezz önmagáról! Majd elmondja, ha akarja.

Szóval őket köszöntöm ezzel a rövid bejegyzéssel és a képpel. Nekik kívánok előre is ünnepélyes születési évfordulót, legyen ebben a 31 napban bármikor. Velük köszöntöm a hamarosan beköszöntő májust, az új és megújuló szerelmek havát. Minden év legszebb hónapját, mely az anyákkal kezdődik majd és a gyermekekkel fejeződik be. Mi lehet e két fogalom között a legerősebb összekötő kapocs más, mint a szerelem! És lehet-e a szerelemről szebb nyelven beszélni, mint egy nő táncának vágyról szóló énekével...

11 megjegyzés:

  1. Csodálatos kép!

    Már négyet ismersz, igaz nekem "csak" az aszcendensem bika. És én is táncosnő akartam lenni! :)))

    De nem lényeges. A fotó csodálatos!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű a fotó! És igen!! Kívánom én is mindenkinek, hogy ebben a hónapban minél többet táncoljon! Táncoljon az örömért, az élvezetért, a meditációért, az elmélyülésért, a bánat elengedéséért, a csábításért, a szerelemért, az életszeretetért... (Nekem a "gyökereim" a Bika jegy, és láss csodát, a fél családom tánctanár!) ;))

    VálaszTörlés
  3. Ja, és látod, ennyi kell: egy csodás fotó, egy kedves bejegyzés és máris két nő vall a tánchoz fűződő viszonyáról... ;)

    VálaszTörlés
  4. Talán vall majd több is, ha másnak nem, önmagának. Örülök Duendének, s Neked is Padparadsa. És annak is, hogy a föld jegy ilyen táncközpontú. Biztos nem véletlen, hiszen a tánc a lábbal (a szeretkezés pedig a testtel) elmondott ima, s mi másnak, mint a földnek, hisz érezni az érzi a legjobban. Selymes füvön, májusi esőben mezítláb táncolni a szférák zenéjére, ehhez Nő kell, néha jó lenne annak lenni :)

    VálaszTörlés
  5. én vagyok a kivétel, aki erösíti a szabályt: 3 embert ismerek, akik életemet nagyban befolyásolták és bikák. viszont egyikük sem táncol. én sem. a képet ettöl eltekintve csodásnak tartom.

    VálaszTörlés
  6. Csodálatos, köszönöm szépen!
    Ez a virág egy igazi táncosnő.
    Gyönyörűen emeli a lábát a magasba...
    Mindig megtalálod a legjobbat, legszebbet, legodaillőbbet, legharmónikusabbat.

    VálaszTörlés
  7. Jól indul a reggel a picike sárga virággal. :) Én nem tudom, hogyan hat a bakokra a bikajegy, de majd figyelek. :) Amit a májusról írtál, gyönyörű!

    VálaszTörlés
  8. Tökéletes fotó, tökéletes címmel! Mindig nagy érdeklődéssel plvasom atörténeteidet, melyek nagyon tanulságosak!
    Gratulálok: Laci

    VálaszTörlés
  9. No, mennyi kedves bejegyzés :)

    Köszönöm hamburgfoto, örülök, hogy látogatsz.

    Rainy, egy magasba emelt női láb csak szép lehet, de külön köszönöm a szavaidat.

    Timi, Neked különösen örülök, és meg is lepsz, hisz úgy gondoltam, ez a képi világ messze áll Tőled. A lányom is Bak, majd figyelem :)

    Köszönöm Laci, az írásokra kitérést külön is...

    VálaszTörlés
  10. Az én kis Bikám, még csak most kezd táncos lábú lenni, de majd én is figyelem :)) és bármily hihetetlen az aszcendensem nekem is bika. ;))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails