2011. február 17., csütörtök

Évszaktévedt színek

Becsapós szél - Sukoró, 2011. február 12.Következzék ez a pár kép kis derűnek ebben a szürke, visszatámadt télben. A hétvégén debütált terepen a munka céljából határozatlan időre használatra átvett D7, néhány kellemes kiegészítővel, többek közt egy EFS 17-55 f/2.8 nézőkével, ami így lát...
Időtlen kövek - Gánt, 2011. február 12- A minap beszélgettünk Faragó Ferivel (akinek kimeríthetetlen érdeme a felszerelés nálam dekkolása) arról, hogy minek, hogyan kell visszaköszönni a képen. Azt sokan tudják rólam, hogy nem a valóságot keresem. Az évtizedekig tartó színes diázás kikerülhetetlenül hozzá szoktatta a szememet egy fajta színvilágra, aminek bizony sokszor semmi köze sem volt ahhoz, amire ráemeltem a gépet. Elég volt egy polárszűrő, egy szándékolt, túlzott mértékű alexpozíció, de a színes fordítósfilm mechanizmusa eleve olyan, hogy minden fajtájúnak volt  egy sajátos színképe. Ezért ragaszkodnak sokan a Velviához, vagy én például a Kodakhoz.
A mai napig ezeket a színvilágokat szeretem visszalátni a digitális képeimen is.
Évszaktévedt színek - Gánt, 2011. február 12.
Ez a kép pedig az öreg legénynek számító EF 70-210 f/4 csővel készült. Hiába, egy öreg legény is képes a csodákra egy ifjú leányzóval...

4 megjegyzés:

  1. Tetszik ez a kissé etúlzott színvilág, hozza a fordítós hangulatát.

    VálaszTörlés
  2. Elképesztően gyönyörű!
    Főleg az első kép! Sokkal többet vált ki bennem, mint puszta tájkép. Olyan, mintha a szomorúság tengere lenne, mindehol egy nádszálnyi boldogság, de mégsem tud belekapaszkodni az ember. A "part" meg olyan messze van.

    VálaszTörlés
  3. woww...szép elrugaszkodott színvilág,de tetszik hogy így is finom tud maradni...
    grat!+az új munkaeszközhöz is...(bevallom irigyellek is érte:))...

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Csaba!
    Kedves Ami! Köszönöm szavaidat. Tudod... amikor megfog valami, sosem tudom, hogy mi, csak érzek valamit. Nemcsak az exponálás pillanatában, hanem az utómunka során is. Nem tudatosul bennem, hogy miért akarom úgy láttatni, csak valami vezérel. Néha rákérdeznek, hogy miért így, és akkor hirtelen a felszínre tör. De jobb szeretem, amikor valaki más érez rám a képen keresztül, és ezt ki is fejezi, mert ő emeli fel belőlem, miért is???
    Köszönöm!
    Gábor, fordított esetben és is így lennék vele :) Örülök a véleményednek, köszönöm!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails